Popratna događanja

Osim glavnog turnira nudimo i bogati program popratnih sadržaja - dvodnevni rekreativni turnir Beer Forester, team building igre, disc golf igre itd. Svako popodne i večer na programu će biti neki oblik zabave za igrače.

Kroz protekle godine već smo stvorili prepoznatljive Lagoda putting i Lagoda Park it! natjecanja u gađanja na koš te u preciznosti. Također, već tradicionalno organiziramo druženje igrača i Players party čiji dio je izbor najbolje odjevenog igrača "Model Drava Forestera", tombola, aukcija itd. Posljednje dvije godine smo organizirali i team building igre koje su se jako dopale svima koji su sudjelovali, a ove godine planiramo ih već prvog službenog dana (nakon Players meetinga) kako bi se sudionici bolje povezali od samog starta u Varaždinu.

Za detalje o rekreativnom i ležernom turniru Beer Forester na kojem mogu sudjelovati i početnici, pogledajte posebnu stranicu.

Lagoda Putting contest će se održati u tri dijela - kvalifikacijskom, polufinalnom i finalnom. Ova natjecanja održati će se u zatvorenom prostoru hotela Turist. Svi zainteresirani igrači, ali i posjetitelji turnira, mogu sudjelovati u kvalifikacijskim natjecanjima u četvrtak i petak, dok će polufinale i finale za najbolje biti održano u subotu navečer.
U kvalifikacijskom natjecanju svaki igrač koristi 10 diskova (osiguranih od strane organizatora) i njima gađa u koš s udaljenosti po izboru, od 5 do 15 metara. Svaki pogodak donosi onoliko bodova s koje udaljenosti je ostvaren, a bodovi se zbrajaju za rezultat nastupa. Svaki igrač može nastupiti 5 puta u kvalifikacijama, a najboljih 10 igrača sudjelovati će u finalu.

Lagoda Park it! contest će se igrati na vanjskom prostoru uz Arenu Varaždin. U kvalifikacijama će svaki igrač moći baciti 5 diskova (osigurani od strane organizatora) i pokušati ih smjestiti što bliže oznaci. Metrom će se izmjeriti udaljenosti za sve diskove koji se nalaze na manje od 5 metara, a udaljenosti u centrima će biti zbrojene kako bi dobili kvalifikacijski rezultat pojedinog igrača. Najboljih 5 igraća će sudjelovati u finalu.

Drava Forester team building će biti popratni sadržaj u kojem ćemo sve zainteresirane podjeliti u mješane grupe po 5-6 osoba koji će se onda natjecati u različitim kratkim i zabavnim igricama poput degustacije i pogađanja osnovnog sastojka tajnog voćnog vina, građenja najviše kule od karata, rješavanja disc golf kviza, najtecanja u preciznosti mini markerima itd.

Chair riding races su utrke na stolicama koje su prvi puta spontano održane kkroz večernji program 2018. godine, a nakon toga 2019. godine postale i službeni dio programa pod vodstvom njemačkog igrača Philippa Kratochvila.

King of the Table je igra koja se prvi puta igrala 2017. kada ju je inicirao njemački igrač Jan Baess te pojasnio pravila. Igra se spontano igrala na turniru i 2018. godine, a od 2019. godine je, uz dorađena pravila, i službeni dio popratnog programa turnira. Na 9. izdanju turnira 2020. godine u planu je turnir koji će se sastojati od prvog djela i igre po skupinama te drugog eliminacijskog dijela - sve dok se ne dobije pobjednik.

Kroz subotnju večer održati će se Players party na kojem pozivamo sve da dođu poštujući dress code, odnosno u odjeći i s dodacima u zadanim bojama - ružičasto i/ili šljokice (zlatno ili srebrne) i/ili crno. Ove boje mogu se kombinirati na bilo koji način, a iako dress code nije obavezan, voljeli bi vidjeti što veći boj sudionika u njima kako bi druženje dobilo jedan specifičan "touch".

Za rekreativni turnir Beer Forester otvorite zasebnu info stranicu putem linka ispod teksta.