O turniru

Kroz protekle godine, kako se turnir razvija, mjenjali smo neke stvari, a u nekima ustrajali. Ovdje možete pronaći odgovore na pitanja poput "zašto nema novačnih nagrada".

Zašto nema novačnih nagrada?
Naša vizija Drava Forestera je okupiti na jednom mjestu disc golfere iz cijelog svijeta koji vole sport, ali s naglaskom na one koji se vole i zabaviti nakon igre, one koji će rado otići na zajedničku degustaciju vina, team building igre ili ostati u izlasku možda i malo duže nego je preporučeno za sudjelovanje u turniru slijedeći dan.
Razmatrali smo i uvođenje novčanih nagrada, ali odlučili smo da ih ipak izostavimo. Znamo da bi time lakše privukli nove i kvalitetnije igrače, ali šansa za osvajanjem novca bi podigla napetosti među najboljim igračima, a neke i natjerala da dva puta razmisle da li će se pridružiti ostalima u izlasku ili pak otići rano u krevet. Vjerujemo da ćemo izostavljanjem novačnih nagrada na Drava Forester i dalje privlačiti baš one igrače koje želimo - one koji su dolazili do sada, i one i koji su nam pomogli da od ovog natjecanja učinimo nešto posebno, savršeno okupljanje za odličnu zabavu.

Zašto se turnir igra u samo dvije kategorije?
Slično našim razmišljanjima vezanim na novčane nagrade, smatramo i da je Drava Forester puno više vezan na igru i uživanje u dobrom društvu nego što je u njemu važno pobjediti. Upravo zato smatramo da nema potrebe za dodatnim kategorijama, i da bi igraču koji dođe na Drava Forester glavna stvar trebala biti da pokuša ostvariti što bolji rezultat na terenu koji smo pripremili. Nadamo se da ćete se složiti.

Zašto se glavni turnir igra u formatu od 3 dana i jedne runde na dan?
U prvim godinama Drava Forester se igrao u "uobičajenom" vikand formatu od 3 runde u 2 dana, no ubrzo smo vidjeli da to nije najbolja opcija za smjer u kojem ga želimo razvijati. U studenom, kad se organizira turnir, dani su dosta kraći i mrak pada već nakon 16:30 pa smo jedne godine imali velikih problema sa završetkom druge subotnje runde koja se odužila zbog jake kiše i naoblake koja je dovela do sumraka puno ranije. Uz to, u to doba godine, iako nije česta situacija u Varaždinu, moguć je i snijeg i vrlo hladno vrijeme pa bi igranje dvije runde na dan u takvim uvjetima moglo značajno utjecati na užitak sudjelovanja u turniru. I što je još važnije, nakon dvije odigrane runde velik dio igrača je u izmoren i u ranim večernjim satima "spreman za krevet", a onda nedostaje onaj važan segment - druženje igrača i zabava.
Igranjem u formatu jedne runde na dan, čak i da pada kiša (ili snijeg), igrači će nakon jedne odigrane runde imati priliku presvući se u suhu odjeću, zagrijati se u hotelu, odmoriti par sati pa se priključiti druženju i zabavi.