Drava Forester 2021 Croatia
Varaždin
October 29 - 31, 2021
by Lagoda Disc Golf

O turniru

Kroz protekle godine, kako se turnir razvija, mjenjali smo neke stvari, a u nekima ustrajali. Ovdje možete pronaći odgovore na pitanja poput "zašto nema novačnih nagrada".

Zašto kotizacija uključuje i smještaj 5 dana?
Kako su dani u studenom kratki, a imamo i brojne popratne sadržaje, teren ne želimo proširivat na više od 21 staze što bi produžilo samo trajanje runde, te smo sukladno tome ograničeni sa 105 mjesta za igrače. S obzirom da je velik interes igrača za dolazak na turnir, i da ima puno onih koji bi došli na 5-6 dana, njima želimo dati prednost kod prijave u odnosu na one koji bi došli primarno zbog samog natjecanja i s nama se zabavljali samo 3 noćenja. Još jedan razlog zbog čega od 2019. godine kotizacija uključuje i smještaj u hotelu u nedjelju je taj da svake godine dio igrača iz regije krene kućama odmah nakon odigrane 3. runde i ručka te ne gledaju finalno natjecanje i samim time ne odaju priznanje najboljim igračima na turniru. Ovim uključivanjem smještaja u nedjelju postići ćemo da velika većina igrača ostane i na finalu te nastavku završnog druženja u hotelu u nedjelju navečer. 2018. godine to je bilo 50ak osoba, a u 2019. godini očekujemo da taj broj bude blizu stotinu.

Zašto nema novačnih nagrada?
Naša vizija Drava Forestera je okupiti na jednom mjestu disc golfere iz cijelog svijeta koji vole sport, ali s naglaskom na one koji se vole i zabaviti nakon igre, one koji će rado otići na zajedničku degustaciju vina, team building igre ili ostati u izlasku možda i malo duže nego je preporučeno za sudjelovanje u turniru slijedeći dan.
Razmatrali smo proteklih godina uvođenje novčanih nagrada, ali odlučili smo da ih ipak izostavimo. Znamo da bi time lakše privukli nove i kvalitetnije igrače, ali šansa za osvajanjem novaca bi podigla napetosti među najboljim igračima, a neke i natjerala da dva puta razmisle da li će se pridružiti ostalima u izlasku ili pak otići rano u krevet. Vjerujemo da ćemo izostavljanjem novačnih nagrada na Drava Forester i dalje privlačiti baš one igrače koje želimo - one koji su dolazili do sada, i one i koji su nam pomogli da od ovog natjecanja učinimo nešto posebno, savršeno okupljanje za odličnu zabavu.

Zašto se turnir igra u samo dvije kategorije?
Slično našim razmišljanjima vezanim na novčane nagrade, smatramo i da je Drava Forester puno više vezan na igru i uživanje u dobrom društvu nego što je u njemu važno pobjediti u npr. kategoriji u kojoj uz tebe igraju još jedan ili dva igrača. Upravo zato smatramo da nema potrebe za dodatnim kategorijama, i da bi igraču koji dođe na Drava Forester glavna stvar trebala biti da igra protiv igrača jednake kvalitete (ne odvajamo kategorije) i da pokuša ostvariti što bolji rezultat na terenu koji smo pripremili. Nadamo se da ćete se složiti.

Zašto se glavni turnir igra u formatu od 3 dana i jedne runde na dan?
U prvim godinama Drava Forester se igrao u uobičajenom vikand formatu od 3 runde u 2 dana, no ubrzo smo vidjeli da to nije najbolja opcija za smjer u kojem ga želimo razvijati. U studenom, kad se organizira turnir, dani su dosta kraći i mrak pada već nakon 16:30 pa smo jedne godine imali velikih problema sa završetkom druge subotnje runde koja se odužila zbog jake kiše i naoblake koja je dovela do sumraka puno ranije. Uz to, u to doba godine, iako nije česta situacija u Varaždinu, moguć je i snijeg i vrlo hladno vrijeme pa bi igranje dvije runde na dan u takvim uvjetima moglo značajno utjecati na užitak sudjelovanja u turniru. I što je još važnije, nakon dvije odigrane runde velik dio igrača je u izmoren i u ranim večernjim satima "spreman za krevet", a onda nedostaje onaj važan segment - druženje igrača i zabava.
Igranjem u formatu jedne runde na dan, čak i da pada kiša (ili snijeg), igrači će nakon jedne odigrane runde imati priliku presvući se u suhu odjeću, zagrijati se u hotelu, odmoriti par sati pa se priključiti druženju i zabavi.