Organizator

Tvrtka Lagoda j.d.o.o. je osnovana 2012. godine s ciljem razvoja disc golf sporta na području Hrvatske te uz njega povezanih oblika turizma za što je 2013. godine dobila potporu Ministarstva turizma na natječaju za “Inovativni turizam”.

Osnivači tvrtke, sestra i brat Maja Šimenc i Dinko Šimenc, sportom se aktivno bave više godina te imaju bogato iskustvo sudjelovanja na međunarodnim turnirima i osobne konta­kte s igračima iz cijelog svijeta.

Tvrtka proizvodi i prodaje svu potrebnu opremu za uređenje i opremanje terena te organizaciju turističkih i sportsko-rekreativnih sadržaja. U realizaciji je i otvaranje web shopa putem kojeg će igračima biti dostupni diskovi i ostala oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Lagoda j.d.o.o. do sada je, u suradnji sa sestrinskom tvrtkom i turističkom agencijom DMK Vall 042, organizirala preko 85 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 1.000 igrača iz više od 35 država. Osim međunarodnih turnira, organizirali smo i šest prvenstava Hrvatske u disc golfu.
Prvi međunarodni disc golf turnir u Hrvatskoj “Drava Forester” održan je u studenom 2012. godine uz sudjelovanje 28 igrača i igračica iz Hrvatske, Austrije, Slovenije te Norveške. Već iduće godine turnir je održan pod licencom Svjetskog disc golf udruženja PDGA, a broj sudi­onika gotovo se udvostručio. Igrači iz Finske, Nizozemske, Danske i Islanda bili su samo neki od 50 sudionika iz ukupno 12 zemalja. Na osmom turniru, održanom od 30.10. do 4.11. 2019. godine sudjelovalo je 85 igrača iz igračica iz 14 zemalja, a za potrebne turnira ostvareno je oko 300 noćenje u hotelskom i privatnom smještaju. Za održavanje turnira projektiran je i uređen “mobilni“ teren uz varaždinsku sportsku dvoranu “Arena” koji je obuhvatio nasip rijeke Drave te obližnju park šumu. Na turniru su proteklih godina sudjelovali i neki od najboljih igrača na svijetu poput Simona Lizottea, Phila Brathwaitea i Jona Baldwina.

Svojevrsna kruna dosadašnjeg rada tvrtke je organizacija značajnih međunarodnih natjecanja:
2017. Centralno-europsko prvenstvo u disc golfu, Toplice Sveti Martin
2018. 12. Europsko prvenstvo u disc golfu , Toplice Sveti Martin 2018.
2021. 1. WFDF Ekipno prvenstvo Europe u disc golfu 2021., Varaždin
2022. EuroTour Pro Forester 2022., Varaždin
2022. 4. WFDF Svjetsko ekipno prvenstvo u disc golfu 2022., Varaždin


Lagoda Disc Golf nakon postavljanja svakog terena kojeg proje­ktira aktivno sudjeluje u njegovom korištenju kroz organiziranje edukacija i treninga za zainteresirane građane i turiste, pokretanje i koordiniranje lokalnih i regionalnih liga te domaćih i međunarodnih turnira. 
Također, tvrtka potiče osnivanje lokalnih disc golf klubova te im pruža svekoliku potporu pri registraciji, početnom djelovanju, razvoju i osmišljavanju različitih disc golf sadržaja s ciljem omasovljenja kluba i aktivnog uključivanja u sport što šireg kruga lokalnog stanovništva.

Lagoda Disc Golf ekipu čine:
Dinko Šimenc  - direktor tvrtke, poslovi direktora turnira, organizacije smještaja sudionika, priprema terena, provedba popratnih sadržaja...
Maja Šimenc - suvlasnik tvrtke, poslovi organizacije i provedbe događanja, fotografiranje
Tina Šimenc  - provedba događanja
Adrian Liber - uređenje terena, provedba događanja
Martina Cikač  - provedba događanja


Više informacija o tvrdci i ostalim aktivnostima potražite na www.lagodadiscgolf.com