Prethodni turniri

11. Drava Forester 2023.

Info o 11. turniru biti će uskoro dopisan...

10. Drava Forester 2022.

Info o 10. turniru biti će uskoro dopisan...

9. Drava Forester 2020.

Info o 9. turniru biti će uskoro dopisan...

8. Drava Forester 2019.

Info o 8. turniru biti će uskoro dopisan...

7. Drava Forester 2018.

Info o 7. turniru biti će uskoro dopisan...6. Drava Forester 2017.

Info o 6. turniru biti će uskoro dopisan...5. Drava Forester 2016.

Od 4. do 6. studenog 2016. održan je peti turnir na kojem su sudjelovala 93 igrača iz čak 15 zemalja, a među njima je bio i jedan od najboljih igrača na svijetu - amerikanac Philo Brathwaite.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 21 stazu koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je pet najboljih igračica te šest najboljih igrača pokazalo svoja znanja i umijeća pred zainteresiranim gledateljima.

Pobjedu na turniru očekivano je odnio trenutno, prema rejtingu, 25. igrač na svijetu, Philo Brathwaite.
Drugo mjesto osvojio je pobjednik turnira iz 2013. godine Matias Söderström, a na treće mjesto plasirao se nijemac Martin Doerken. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovali su i Temu Malmelin iz Finske, Michal Kudela iz Slovačke te Jan Baess iz Njemačke.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih igračica na svijetu i nositeljica srebrne medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva slovakinja Katka Bodova, dok je drugo mjesto pripalo prošlogodišnjoj pobjednici švicarki Natalie Holloköi. Treće mjesto osvojila je njemica Wiebke Becker. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovale su i Alessa Shwarz iz Njemačke te Sona Švecova iz Slovačke.

U pobjedničkom govoru Philo Brathwaite je istaknuo je kako je zaista uživao na ovom turniru gdje je stekao brojna nova prijateljstva i upoznao jednu novu kulturu i običaje, a posebno je zahvalio organizatorima iz tvrtke Lagoda j.d.o.o. i najavio svoj ponovni dolazak u Varaždin za godinu dana.

Pobjednica Katka Bodova, pohvalila je organizaciju turnira i istaknula da je zaista bilo zadovoljstvo po četvrti puta sudjelovati na varaždinskom turniru.

Organizatori su pripremili brojne sadržaje i izlete pa su tako igrači, osim u sportu, uživali u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družili s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina.

Cjelokupni rezultati turnira nalaze se na PDGA stranici.

Kao popratni sadržaj, kroz subotu, paralelno se održao i rekreativni turnir nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 7 igrača i igračica iz Hrvatske, Slovačke i Mađarske. Pobjede su odnijeli Péter Hársfai iz Mađarske te zagrepčanka, ujedno i naša juniorka, Ana Gorički.  

4. Drava Forester 2015.

Info o 4. turniru biti će uskoro dopisan...

3. Drava Forester 2014.
Treće izdanje turnira održano je od 7. do 9. studenog 2014. godine. Na ovom turniru sudjelovalo je 84 igrača i igračica iz 12 zemalja, a osim glavnog turnira, po prvi puta smo organizirali i rekreativni turnir. Posebno zadovoljstvo bilo je sudjelovanje Jenni Eskelinen, aktualne Europske prvakinje.

U ženskoj kategoriji glavnog turnira nastupilo je 12 igračica. Pobjedu je odnijela Katharina Gusenbauer iz Austrije, drugo mjesto je pripalo slovakinji Katki Bodovoj (pobjednici iz 2013.), a na treće se plasirala finkinja Jenni Eskelinen. U muškoj konkurenciji nastupilo je 55 igrača. Pobjedio je finac Teemu Malmelin ispred sunarodnjaka Matiasa Soderstroma (podjenika iz 2013.). Na treće mjesto plasirao se amerikanac s Hrvatskom adresom Mike Gordon. Cjelokupne rezultate glavnog turnira možete naći na stranici PDGA-a.
U rekreativnom turniru nastupilo je 18 igračica i igrača.

Cjelokupan izvještaj s Drava Forestera 2014. u obliku PDF dokumenta možete preuzeti na dnu ove stranice.

2. Drava Forester 2013.
Drugo izdanje Drava Forestera, održano od 8. do 10. studenog 2013. godine, bio je prvi turnir u Hrvatskoj održan pod okriljem svjetskog disc golf udruženja PDGA. Na turniru je sudjelovalo 50 igrača iz 12 europskih zemalja.
Službeni smještaj turnira bio je u hotelu “Varaždin” te je za potrebe održavanja natjecanja ostvareno 90 noćenja na bazi polupansiona, a 8 noćenja ostvarno je u privatnom smještaju. Održavanje turnira popratili su svi regionalni te neki nacionalni
mediji. Organizatori su gostovali uživo u studiju VTV televizije, ekipe dvije televizije snimile su prilog na samom turniru, gostovalo se na tri radio stanice, a objave za medije prenijete su i na mnogim internet portalima.

U ženskoj kategoriji nastupilo je 7 igračica. Pobijedila je slovakinja Katka Bodova, drugo mjesto je pripalo austrijanki Wiltrud Derschmidt, a treće je zauzela prošlogodišnja pobjednica turnira slovenka Jasmina Pištan.

U muškoj konkurenciji nastupila su 43 igrača. Pobjedu na turniru odnio je Matias Söderström iz Finske. Drugo mjesto osvojio je njemački igrač Dominik Stampfer, a treće je pripalo austrijancu Otfriedu Derschmidtu.

Cjelokupni rezultati turnira nalaze se na stranici PDGA-a.

1. Drava Forester 2012.
Prvi varaždinski disc golf turnir održan je 24. i 25. studenog 2012. godine uz sudjelovanje 30 igračica i igrača iz Austrije, Slovenije, Norveške i Hrvatske.

U ženskoj kategoriji nastupilo je 6 igračica. Pobijedila je slovenka Jasmina Pištan, drugo mjesto je pripalo domaćoj igračici Maji Šimenc, a treće je zauzela austrijanka Eva Maria Pirchenfellner.

U muškoj konkurenciji nastupila su 24 igrača. Pobjedu na turniru odnio je amerikanac s hrvatskom adresom Mike Gordon, drugo je pripalo austrijancu Otfriedu Derschmidtu, a treće također austrijancu Haraldu Neumayru.